3ª i darrera parada de la Japan Restaurant Week

Ja fa unes setmanes que va acabar la Japan Restaurant Week, però em faltava explicar-vos com va anar la 3a i darrera parada que vam fer, al mític restaurant Yamadori. I dic mític perquè és un dels més antics de Barcelona, si no ho és ja actualment. Des dels anys 70, molt abans que es desfermés la moda del sushi i el menjar japonès, que donen guerra.
Si no hi heu anat mai, el Yamadori és un restaurant que es caracteritza per la seva senzillesa i sobrietat. Quan hi entres, et trobes tot sobtadament la barra de sushi a l'esquerra i recte, un corredor amb tauletes a la dreta que et porta a unes estretíssimes escales per les que s'accedeix al pis superior, on es troba un zashiki reservat súper autèntic amb tatami  i la resta de taules. L'ambient és genial.


Un altre aspecte que m'agrada molt és el servei. Si tries seure a la barra, et quedes amb la boca oberta davant el mestratge del sushiman, però si puges al pis de dalt també s'hi està molt bé perquè els cambrers et donen uns minuts entre un plat i l'altre, com si haguessis de reflexionar sobre el que has menjat, tots ho hauríem de fer.
I per suposat, la relació qualitat-preu del Yamadori és excel·lent. Disposen d'una carta variadíssima de sushi, també fan delicadeses de la gastronomia japonesa com l'ankimo (semicuit de fetge de rap) que vaig tastar el primer cop que hi vaig anar. Els productes són de primera i es nota.
Valia la pena aprofitar l'oportunitat que ens donava la Japan Restaurant Week per tornar al Yamadori i gaudir de la seva excel·lent cuina. El menú va constar de...


 Un primer de yakisoba que portava una fina truita al fons del plat. 

Tempura de verdures i llagostins, mare meua quin tamany tenien els llagostins...


 Sushi moriawase, una més que variada selecció de nigiris, makis i sashimi.

 I el punt i final el va posar un gelat de te verd, espectacular.

Sempre és una bona opció apropar-se al Yamadori per fer-se un bon homenatge a un mateix. I surts ben tip perquè les racions són ben plenes...
Només em resta agrair el Roger Ortuño que des de ComerJaponés hagin organitzat la Japan Restaurant Week, perquè ha estat una manera genial de tastar nous restaurants, que són apostes segures per la seva qualitat, amb menús seleccionats a bon preu. Ja friso per la propera... :-)

Comentaris

Entrades populars