2ª parada de la Japan Restaurant Week al Sakura-Ya

La segona parada de la Japan Restaurant Week l'hem fet al Sakura-Ya, la primera barra japonesa de Barcelona que es troba a un centre comercial, l'Illa Diagonal. Va obrir el 1998 i jo ja hi havia anat anteriorment. M'agrada força perquè és molt còmode, ja que pots menjar-hi durant tot el temps que és obert el centre comercial ininterrompudament, tenen una petita botiga i el menjar també el fan per emportar.
Vam quedar encantats amb el menú que havien preparat, que consistia en 4 plats (dues possibilitats a escollir) més postres i com que vam anar l'Advocat i jo, ho tastàrem tot.


Vam atacar el menú obrint foc amb un plat molt clàssic, la misoshiru. La sopa de miso, tofu, ceba tendra i alga wakame que de ben segur coneixeu tots. És un dels meus plats japonesos favorits perquè és suau i molt reconfortant. Tot seguit vam endrapar unes espectaculars croquetes japoneses de cabra de mar (centollo, en castellà), molt bones amb un sabor sorprenent.

Al segon plat es podia triar entre un kakiage i uns yakisoba. El kakiage és un tipus de fregit que es fa amb verdures i marisc que acostuma a acompanyar un plat de soba, llavors es diu kakiage soba. El kakiage es diferencia de la tempura perquè la darrera consisteix en fregir trossos grans de verdures i marisc per separat, en canvi al kakiage es fregeixen les verdures tallades a juliana i juntament amb el marisc, s'hi aboca a sobre la pasta de l'arrebossat i es fregeix en petits blocs. Lògicament és més compacte que la tempura. Per fora ha de quedar cruixent i per dins ben tendre. Està boníssim. Els yakisoba ja els coneixeu prou, oi? No? Doncs els yakisoba són uns fideus soba fets a la planxa (yaki) amb carn i verdures.

El tercer plat consistia en triar entre dues variants de pollastre: el teriyaki que és una tècnica de cocció on es aliments es cuinen a la planxa (yaki) i després es banyen en una salsa brillant (teri) dolça que es fa amb mirin, sucre, salsa de soja i sake; i el wakadori karaage, pollastre arrebossat i fregit  que s'acompanya d'una salsa feta amb soja i gingebre.

El quart plat era el de peix i es podia triar entre un tartar de tonyina i salmó i un variat de sushi i maki. Ambdós plats eren molt bons, el tartar molt suau i amb un sabor ben original per la salsa i les algues; i del variat de sushi em van apassionar els makis amb fruita: de salmó, mango i alvocat i un altre amb maduixa, alvocat, llagostí i salmó. Espectaculars!

El punt i final el van posar un parell de mochis, típics pastissets japonesos per celebrar l'arribada de l'Any Nou. Es fan amb arròs glutinós i les possibilitats del farcit són molt diverses. Nosaltres ens vam decantar per dues opcions molt clàssics: el mochi de mongeta azuki (daifuku mochi) i el de maduixa.

Ens veiem a la propera parada de la Japan Restaurant Week! M'acabaré posant rodona com un buda... :)

Comentaris

Entrades populars