París: 4e, 6e i 7e arrondissements

Seguim amb la ruta parisenca pels meus locals gastronòmics preferits:

4e arrondissement
Berthillon: Aquesta gelateria la podreu identificar des de lluny per la llarga cua que es forma a l’entrada. És un dels locals més clàssics de la ciutat i surt a pràcticament totes les guies turístiques. I amb raó. Amb més de 70 sabors de gelats cremosos. El meu preferit el de festucs torrats. Ummmm... 31, rue Saint-Louis-en-l’-Île.

Boulangerie Julien: Cada any aquest forn és guardonat amb nombrosos premis. És un dels clàssics a les llistes de millor baguette i per això són molts els parisencs que hi compren el pa cada dia. No deixeu de comprar-vos una baguette tradition i poseu-la sota el braç, potser algun turista us demanarà que li doneu indicacions... 24, rue Saint-Martin.

Legay Choc: No voldria repetir-me, però aquesta pastisseria també és recomenable de visitar. Sé que n’estic anomenant moltes i les que em queden... L’oferta parisenca és infinita. El meu preferit a Legaly Choc és el roule cannelle, com una de les nostres ulleretes, però amb un aroma hipnòtic... 17, Rue Des Archives.

Chez Marianne: encantador restaurant on tastar la cuina jueva d’Europa de l’Est, no en va som a la zona del barri jueu de París: hummus, falafel, blinis... Té molt d’èxit per la seva qualitat-preu així que us recomano que reserveu la taula. 2, rue des Hospitalières-Saint-Gervais.

Le Loir dans la Théière: un cafè típicament bohemi on seure còmodament al seus sofàs i seients de cuir i menjar un bon plat del dia (quins plats de pasta...!) i una amanida i finalitzar amb un tros de les seves tartes i pastissos. El que us costarà més serà decidir-vos entre la meravellosa barra on són exposats. 3, rue des Rosiers.

Mariage-Frères: una botiga-magatzem d’estil colonial on es poden trobar més de 500 tes de tot el món dins de grans pots de vidre. En pots comprar o prendre-te’n una bona tassa allà mateix. 30, rue du Bourg-Tibourg.

Gérard Mulot: tasteu-hi els productes més clàssics de la rebosteria francesa i ja m’ho direu.., croissants i brioches indispensables. 6, Rue Pas du la Mule.

6e arrondissement
Pierre Hermé: Els macarons són ja unes pastes mundialment conegudes i pràcticament les podreu trobar a totes les pastisseries, però l’autèntic autèntic, el de debó, el que és lleuger com l’aire i amb la ganache més cremosa és el de Pierre Hermé. I els sabors, des dels més obvis al de wasabi... 72, Rue Bonaparte.

Carl Marleti: Una altra pastisseria més on l’especialitat són els petits dolços i les xocolates. Us sorprendreu amb la quantitat de varietats que poden tenir els seus bombons... 51, rue Censier.

7e arrondissement
La Patisserie des Rêves: pastisseria especialitzada en pastissos i dolços de la Bretanya. També és molt recomanable el seu brioche. 93, rue du Bac.; lapatisseriedesreves.com
La pâtisserie Viennoise: una minúscula pastisseria amb saló de té on t’enamores dels seus strudels i de la xocolata de Viena. Al migdia també fan pastissos salats i amanides. 8, rue de l’École-de-Médecine.

Café de Flore: lloc de trobada dels intel•lectuals, escriptors, existencialistes i artistes del París noucentista és un clàssic on fer un esmorzar de senyor o un mos a mitja tarda. Barat no sortirà, però és un clàssic, com també el Café des Deux-Magots, just al costat a la place Saint-Germain. 172, bd Saint-Germain.

Comentaris

Entrades populars