París: 1r, 2e i 3e arrondissements

Com us deia fa uns dies, he preparat unes entrades especials sobre París i la seva oferta gastronòmica tant de botigues com de pastisseries i restaurants. Hi he viatjat molt i la tinc molt "patejada". Això sí, organitzar el quadernet on he anat apuntant tots aquests anys les adreces i les especialitats de cada lloc ha estat un xou. Primer vaig pensar en separar les entrades per tipus d'establiment, però quedava molt descompensat així que ho he classificat per arrondissements, els districtes de la ciutat.
Espero que la feinada li serveixi a ma germana i al seu home quan hi vagin properament. Bé, i a tots els que volgueu! Bon appétit!

1r Arrondissement
Cafe Angelina: Inaugurat el 1903 sobre els soportals de la rue Rivoli aquest és un saló de té típicament anglès on es serveix la xocolata calenta més llegendària de París: l’africaine, sobre una safata de plata amb una tassa de nata muntada. L’ambient és impressionant, cambrers de negre i estovalles blanques immaculades. 226 Rue de Rivoli

Higuma: a la zona amb més concentració de restaurants japonesos, l’especialitat és el lamen. Ideal per menjar ràpid, bo i barat. 32, rue Sainte-Anne

L’Absinthe: bistrot cuco a una zona peatonal on és molt agradable seure a la terrassa i mentre tastem els plats dels dia anem observant la gent que passa. 24, pl du Marché-Saint-Honoré.

Le Dauphin: brasserie molt mona dels anys 40 amb plats de les especialitat culinàries del sudest francès, com la cassoulet. 176, rue Saint-Honoré.

E. Dehillerin: Tot tipus de parament de cuina. És una d’aquestes botigues que es nota que són de tota la vida, sobretot perquè ho veus al seu interior, la decoració i la distribució ho denoten. De les parets hi pengen tot de paelles i pots de coure i els prestatges van plens de olles i cassons de ferro colat. Tenen molta varietat pel que fa als motlles. 18-20, rue Coquillière.

Au pied de cochon: és una de les opcions més originals per menjar a París a hores intempestives, ja que aquest restaurant està obert les 24 hores. L’especialitat, com indica el seu nom, són els peus de porc, però si no us agraden no patiu, tenen altres opcions. 6, rue de Coquillière.

Erik Kayser: Aquest forn està especialitat en pans de gran qualitat, fets amb massa mare. Trobareu diferents botigues per la ciutat. 33, rue Danielle Casanova.

Mora: Quedareu ben parats amb la gran quantitat d’estris de cuina, ingredients especialitzats (com per exemple els de la marca Wilton), llibres i parament que trobareu a Mora. Jo vaig patir una crisi nerviosa per decidir-me a comprar un únic motllo de xocolata entre tots els que hi havia. D'aquesta botiga ja us havia parlat anteriorment. Passeu-hi. 13, rue de Montmartre.

La Bovida: just al costadet de Mora, també tenen parament però sobretot més maquinària, recipients i petit electrodomèstic. Remarcable la varietat Kitchenaid. Pels voltants trobareu multitud de botigues gorumet sobretot de foie i formatges, és que som al barri de Les Halles... 36, rue de Montmartre.

2e Arrondissement
Stohrer: El seu éclair de xocolata va ser escollit com el millor de París. Només cal dir això per descriure una de les millors pastisseries de la ciutat, que es manté als primers llocs des del 1730. 51, rue Montorgueil.

Aux Lyonnais: senyor bistrot francès de finals del segle XIX tornat a la vida gastronòmica de la ciutat pel gran Alain Ducasse on la carta està plenament dedicada a la cuina lionesa de tota la vida, però amb un toc de renovació. 32, rue Saint-Marc.

G.Detou: el paradís a la terra de qualsevol cuiner/pastisser, ja sigui amateur com professional. El nom de la botiga és un joc de paraules en francès que significa “tinc de tot” i no enganya. De debò, quan dic de tot, vull dir de TOT. Prestatges i més prestatges plens de tots els ingredients i més que podríeu necessitar en 7 vides. 58, rue Tiquetonne.

Épices Roellinger: Aquesta botiga és coneguda pel seu propietari, el reconegut xef Olivier Roellinger que fart de la vida estressant del seu restaurant de 3 estrelles va decidir canviar de vida. És un expert en espècies i això es veu al seu comerç. Hi trobareu una gran varietat. Per cert, de restaurant n’ha obert un altre i ja té una estrella... 51, rue Sainte-Anne.

3e Arrondissement
Pain de Sucre: els famossíssims cuiners Nathalie Robert i Didier Mathray van obrir aquesta pastisseria on ofereixen gran varietat de dolços. Dels més afamats són els seus macarons amb forma de baguet, però per a mi el seu indispensable és el pastís quatre quarts amb un gust de mantega excepcional. 14, rue Rambuteau.

Jacques Genin: només per a xoco-adictes. Fabriquen els seus propis caramels i bombons. No em vaig atrevir a comptar totes les varietats. És tan tan tan bougeois ... 133, rue de Turenne.

Comentaris

Entrades populars