Rajol de Granollers

Aquest cap de setmana hem fet una petita excursió a Granollers. Hi vam anar per assistir a una sessió del Laboratori de Lletres i Imatges, però ja em vaig assegurar de disposar de prou temps per poder passejar amb tranquilitat per la ciutat i de seguir una ruta per les diferents pastisseries locals i mirar d'aconseguir tots els rajols que pogués.

Els rajols estan fets de pasta full de creama decacau (per això aquest to més aviat fosquet) i van farcits de trufa i praliné d'avellana. És força consistent, però d'un sabor meravellós. A nosaltres ens encanta menjar-nos-el amb un bon got de llet fresqueta i de tant en tant sucar-lo.
Són els dolços típics de la ciutat des de l'any 1994 quan el Gremi de Pastissers i l'Ajuntament van decidir crear aquest pastís en honor del repte que enfronta cada any per festa major a les dues colles locals, els Blancs i els Blaus, on guanya el que aconsegueix fer més rajols i maons. Lògicament és més fàcil trobar rajols en dates de festa major, però jo anava tan segura que en trobaríem tard o d'hora que de pastisseria en pastisseria anàvem entrant fins que en vam trobar al Forn de l'Espinasa on els fan molt i molt bons.

Si aneu a Granollers, no us els deixeu perdre!

Comentaris

bravecoast ha dit…
jo que buena pinta los rajolos !!! yo me quiero comer un rajoy de estos con chocolate praline, mi favorito mmm

Entrades populars