Poti Poti del Rebost (Cicle La Cuina del Cesc)

Mentre alguns encara patim les conseqüències de la golafreria nadalenca, d'altres estòmags privilegiats i gens soferts es preparen plats per a autèntics gastròpates, generosos en calories i només aptes per a digestions ben entrenades.
Aquesta definició s'escau perfectament al meu amic Cesc, un gastròpata que no s'espanta quan troba el rebost una mica trist de matèries primeres. Alguns ja m'havieu fet saber que trobàveu a faltar en Cesc, així que no m'allargo més, us deixo amb la seva crònica...

I com dirien els castellans: "él se lo guisa y él se lo come".

Qui no s'ha trobat amb poques coses al rebost?Això no és excusa, sempre es pot fer alguna cosa decent per jalar, aquesta n'és la mostra.

Un pot de mongetes cuites, hi ha res més trist? En pot, en un escorredor a la pica, segueixen sent una cosa sosa i trista.Tenim cebes? Sí, doncs la cosa canvia! Les peles i tallem, posem oli a la paella i les cebes. Quan comencen a estar fetes hi posem les mongetes escorregudes.

Ja està? Això és tot? Tan de rotllo per això? No! Busqueu al racó de les espècies, allà hi podeu trobar dos grans amics, els germans pimenton. Afegiu-ne sense manies i segons els vostres gustos, jo sóc partidari de posar la meitat de cadascun però això és opcional. I veureu com la cosa agafa color, això ja és més digne no?

Molt bé amb això podem fer dues coses, afegir-hi un got d'aigua i tindrem unes mongetes de cullera (una mica cutres però fetes en 5 minuts) o no posar-hi aigua i fer-les servir com a guarnició.

Guarnició de què? D'un bon bistec com aquest exemplar, és de vedella i només fa 300g o sigui que és un minibistec, per això necessita guarnició. A la planxa amb ell!

Podeu anar pensant en què beure per acompanyar això, la meva recomanció és o vi negre o cervesa, l'aigua queda descartada!

Té una pinta força bona, no? Doncs ja està fet, a mi m'agrada afegir una mica d'aquesta salsa que venen als xinesos, és una mica picant.

Salut!

Per a més suggeriments genials del Cesc, cliqueu aquí.

Comentaris

Entrades populars