Daring Bakers January Challenge: Teules

El primer repte de l'any que ens proposten des de The Daring Bakers són unes delicioses i lleugeres teules. No deixem de banda el dolç però després de les golafreries comeses per Nadal, ja va bé tombar cap a la via lleugera. Completant el repte ens demanen que proposem un acompanyament prou lleuger per a aquestes galetes tan bones i tradicionals.

El repte ens el proposen Zorra des del bloc 1x umrühren bitte i Karen del bloc Bake my day. La recepta bàsica de les teules l'han extret del llibre El libro del chocolate de l'Angelique Schmeink i de la recepta de teules de xocolata i nougatine de Michel Roux.

This month's challenge is brought to us by Karen of Bake my day and Zorra of 1x umühren bitte. They have chosen Tuiles from The chocolate book by Angélique Schmeink and Nougatine and Chocolate Tuiles from Michel Roux.


La recepta és ben senzilla i permet multitut d'afegits (no us perdeu les teules perfumades amb espígol que ha cuinat la Cris perquè són per tornar-se boig gastronòmicament parlant...). Us copio la recepta bàsica que és la que jo he fet servir. Per a les teules una mica més fosques que podeu apreciar a la foto només hi he afegit una cullerada de cacau en pols.

100 gr de farina d'ametlla - 100 gr de sucre - 100 gr de mantega - 2 clares d'ou - un pèl de sucre per espolvorejar

Fondre la mantega i deixar reposar perquè no estigui molt calenta quan la treballem. Barrejar les clares amb l'ametlla i el sucre. Estenem la massa sobre paper de forn, o silpat si sou afortunats i en teniu. Podeu deixar volar la vostra imaginació i donar-li formes divertides, jo vaig optar per les clàssiques rotllanes. Deixem que caigui una fina pluja de sucre, millor si és glas, perquè així quan les treurem del forn seran ben cruixents. Hem de procurar que siguin fines. Fornejar entre 8 i 10 minuts a 180ºC.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Ei, campiona!! quedem per fer el tè i mejar aquestes delicioses teules???
Vanesuky ha dit…
Delicioses aquestes teules!!
Jo també vull participa, aquest cap de setmanes, les faig!!

Petonets.
CRIS ha dit…
Qué rodenetes i perfectes t'han quedat, a mí s'em espaxurràven al forn.
Ptnts
Clumbsy Cookie ha dit…
Que redonditas te han quedado!
Diana ha dit…
Your tuiles look yummy! Sorry I couldn't read the post but I hope you had fun :)

Entrades populars