Pastís de peix

Aquesta recepta és una tradició irlandensa, sobretot de les zones del país on es menja més peix i que està més influenciada pel mar, com és la de Galway. Els peixos més consumits a Irlanda són el salmó en primer lloc (que fins i tot el seu color està reproduit a la bandera), el bacallà, els llagostins, les ostres de Galway són molt famoses així com les gambes de la badia de Dublín. Tot i així aquesta recepta pren com a base el peix blanc.


750 gr de filets de peix blanc - 1 porro trossejat i un altre porro adicional - 1 pell de llimona - 1 xic de nou moscada - 8 grans de pebre - 2 fulles de llorer - 6 branques de julivert - 2 tasses i mitja de llet - 50 gr de mantega - 1 gra d'all - 1 ceba tendra picada - 2 cullerades de farina - llet o nata líquida - 1 kg de patates bullides i fetes puré - pebre mòlta -

1. Escalfar el forn a 200ºC. Posar el peix a una olla amb el porro trossejat, la pell de la llimona, la nou moscada, els grans de pebre, les fulles de llorer i el julivert. Tirar-hi la llet i deixar coure a foc lent i sense tapar uns 15 minuts o fins que el peix estigui fet, que dependrà del gruix dels filets. Treure el peix amb compte, colar el líquid i reservar per a la salsa.

2. Desfer la mantega a un cassó, tirar-hi el gra d'all trossejat, el porro i la ceba tendra. Coure a foc lent 5-7 minuts fins que els porro estiguin tou. Reservar la meitat d'aquesta barreja.

3. Per a preparar la salsa, espolvorejar la farina amb la meitat de la preparació que hem deixat a la paella o cassó i barrejar bé. Afegir al líquid de la cocció del peix i la nata líquida o llet necessària per aconseguir una tassa i mitja. Tirar-ho sobre la barreja de porros, ceba tendra i farina movent-ho fins que espessi i arrenqui el bull. Coure un minut més.

4. Tallar el peix a trossos i afegir-los a la salsa amb molt de compte i posar-ho a una font per anar al forn pinzellada amb mantega. Al puré de patates afegir la barreja de ceba tendra i porros reservada, salpebrar i cobrir la salsa i el peix tot aplanant-ho amb una forquilla.

5. Fornejar durant 20 minuts fins que el puré gratini.

Comentaris

Cheto Cheta ha dit…
Jopetas hoy tampoco veo las fotos, empiezo a pensar que el problema lo tengo yo en el pc de mi curro!!!!

Entrades populars