Cuina de Nadal (V): Brodo

Aquest any el dinar de Nadal el vam cuinar entre les tres dones de la família: ma mare, ma germana i jo. La meva mare es va encarregar del caldo i va voler experimentar amb una nova tradició, la italiana. Es veu que algun company de feina seu és italià i li va explicar que és el que es menja per les terres de la pasta el dia de Nadal. Fan un caldo molt semblant al nostre, però amb tortellini i formatge parmesà. Li va quedar boníssim.

I dies després, vaig llegir com es cuinava el tradicional brodo italià al llibre Calor de Bill Buford: "Para la comida de Navidad, Quintiglio le enseñó a preparar el clásico brodo, el caldo navideño con tortellini. Se necesitaba una gallina vieja (que ya no pusiera huevos), algunos huesos de vaca, un hueso de jamón, una cebolla y una zanahoria, ambas enteras para que el caldo fuese muy claro." Quan el caldo ja està fet s'hi vull la pasta i just abans de servir es ratlla formatge parmesà per sobre. Queda suau i molt gustós. Una molt bona opció per a qui no agradi la pilota.

Comentaris

Cheto Cheta ha dit…
Hola!!! Hemos vuelto al mundo bloggil después de nuestra larga ausencia!
El caldo estaba muy rico sí señor!

Entrades populars