Tomàquets farcits d'arròs

4 tomàquets mitjans no molt madurs
5 cullerades d'arròs
1 gra d'all
1 branqueta d'alfàbrega
1 branqueta de julivert
1 branqueta d'orenga fresca
200 gr de salsa de tomàquet
400 gr de patates
1 ceba
3 cullerades d'oli
sal i pebre

1. Rentar els tomàquets, eixugar-los i tallar la part superior, que farà de tapa. Amb l'ajuda d'una cullareta, extreure la major part de la polpa mirant de no foradar l'interior, d'aquesta manera s'obtenen 4 recipients; salar l'interior i colocar els tomàquets cap per avall per a que treguin tota l'aigua de vegetació.

2. Posar l'arròs cru en un bol i aromatitzar amb l'all picat i una picada de fulles d'alfàbrega, julivert i orenga; condimentar amb una mica d'oli, 3 cullerades de salsa de tomàquet, la polpa extreta i trossejada del tomàquet, un polssim de sal i pebre, barrejar bé per obtenir una barreja el més homogènia possible.

3. Amb un pinzell pintar l'interior dels tomàquets amb una miqueta d'oli i farcir-los amb la barreja de l'arròs. No cal omplir-los gaire perquè durant la cocció l'arròs s'inflarà i acabaria sortint-se i deformaria el tomàquet. Amb omplir-los dos terços de la seva capacitat, n'hi haurà prou.

4. Pelar les patates, rentar-les i tallar-les a daus o rodanxes del mateix tamany i escaldar-les (introduir-les en aigua bullint durant 5 minuts amb una cullerada d'oli, així trigaran menys en coure amb els tomàquets); barrejar-les amb les cebes pelades i tallades en juliana i disposar-les en el fons d'una plata per anar al forn, formant una capa compacta. Condimentar amb les 3 cullerades d'oli, la sal i el pebre, i distribuir a sobre els tomàquets amb la tapa.

5. Diluir la salsa de tomàquet restant amb aigua freda (una mica menys d'un got), abocar la barreja sobre les patates; al final el líquid ha d'arribar fins a la meitat de la seva altura. Si no fos així, afegir una mica més de salsa de tomàquet. Aquesta operació ha de realitzar-se sempre després d'haber diluït la salsa amb una mica d'aigua perquè no sigui tan densa.

6. Condimentar de nou els tomàquets amb una goteta d'oli i salpebrar; introduir la plata al forn prescalfat a 180ºC i coure durant 40 minuts. Si durant la cocció les patates s'assequen molt, afegir unes gotes d'aigua, i si els tomàquets es doren massa, cobrir-los amb paper d'alumini. Es pot servir fred o calent.

Nota: per a la realització d'aquesta recepta és preferible escollir un arròs de gra rodó comú o un arròs vaporitzat.

Recepta extreta de la revista Comer Bien, del número 146.

Comentaris

Cheto Cheta ha dit…
Que buena pinta tiene esta revista! A ver si me la prestas ehhh, hay que hacer changing de cuores y de comer bien!!!

Entrades populars