Pa de pessic de llavors de rossella i taronja amb glassejat de llimona

El gat olora aquest pa de pessic no fos cas que ens en volgués demanar un tros!

50 gr de llavors de rossella
185 ml de llet tèbia
250 gr de sucre
3 ous
250 gr de farina tamissada amb llevat
210 gr de mantega pomada
ratlladura de taronja
2 cullerades de suc de llimona
250 gr de sucre llustre

Escalfar el forn a 180ºC. Fregar amb mantega un motlle de 23 cm de diàmetre. Barrejar les llavors amb la llet i deixar reposar 15 minuts, com a mínim.

Posar el sucre, 185 gr de mantega, els ous, la farina i la ratlladura de taronja. Afegir la barreja de llavors i llet i batre amb la batedora a velocitat baixa fins que estigui tot barrejat. Augmentar a velocitat mitja i batre tres minuts o fins que la barreja estigui clara. Abocar al motlle uniformement. Posar al forn durant uns 50 minuts. Deixar reposar en el motlle 5 minuts, treure'l i posar sobre una reixa fins que es refredi.

Per al glassejat, fondre la resta de mantega, posar en un bol amb el sucre llustre, el suc de llimona bullint barrejat amb una cullerada d'aigua. Barrejar fins a obtenir un glassejat tou i abocar sobre el pa de pessic encara tebi. El glassejat té un gust marcat de llimona, però no pas el seu color. Si es vol més groc utilitzar algunes gotes de colorant.

Al Chatrán sembla que li ha agradat bastant l'olor que fa el pa de pessic i crec que en reclamarà un tros per a ell sol.

Comentaris

Mar Calpena ha dit…
Nena, quina pinta el pastís! I jo tinc tots els ingredients... Mmmm... M'encanta el teu gat. És petito encara, oi?
LittleGrassHopper ha dit…
Doncs és molt bo el pastís, només cal vigilar amb el glassejat que és terriblement dolç... el gatet només té sis mesets i quan parlo d'ell només ho puc fer amb diminutius perquè em cau la baba amb ell...

Entrades populars