Setmana de la cuina nord-americana (III): Spareribs

Sparebis o costelles de porc amb salsa agredolça, un plat típicament americà que abans a Barcelona es podien menjar al restaurant Tony Roma's.

La recepta que he seguit ha estat una barreja resultat de la combinació de diferents receptaris que he trobat per internet. Aquí us l'escric:

costelles de porc (4 per persona)
1 llauna de tomàquet fregit
1 llauna petita de pinya
2 cullerades de melassa de canya
1 cullerada de sucre moreno
3 cullerades de xarop d'auró o mel si no en trobeu
unes gotes de tabasco
paprika
nou moscada
sal i pebre

Prescalfar el forn a 160ºC. A l'hora de cuinar les costelles es poden fer al forn o bullides, segons el temps que hi vulguem dedicar. Per fer-les al forn cal que adobem les costelles amb les espècies i deixar-les una hora perquè s'impregnin bé. La cocció al forn necessitarà unes 3 hores. L'altra opció és bullir les costelles uns 7 minuts i ja estaran preparades per adobar-les amb les espècies i untar-les amb la salsa. La cocció requerida serà d'uns 40 minuts.
Les dues opcions demanen anar banyant les costelles amb la salsa mentre estiguin a dins del forn.

Per fer la salsa: cal passar per la batedora el tomàquet fregit i la pinya tallada a trossos, amb el suc que porti a la llauna, i la resta d'ingredients. Cal que tingui una consistència no gaire espesa, ja que quan la posem al forn reduirà una miqueta.

Les costelles, després de coure-les al forn, quedaran cruixents i la salsa d'un vermell fosc preciós. El gust agredolç queda molt i molt bo. Us acabareu llepant els dits!

Comentaris

oriol ha dit…
I la carbassa no en va deixar res per menjar, serà...
Miriam OOps ha dit…
Hola wapa! quina pinta que tenen les cotelles!!jo ja les he encarregat pel finde q ve :)
El meu dubte es: on compres la melassa de canya i el xarop d'auró??
De paprika i nou moscada suposo q posant una pessigadeta es suficient, no??
iris ha dit…
Ei Miriam, doncs sí, amb una pessigada n'hi ha més que prou. De melassa en trobes a qualsevol herbolari o botiga ecològica i el xarop d'auró també. Però aquest últim el pots substituir per mel que et serà més senzill i més barat. Jo ho vaig fer i també va quedar molt bo!

Entrades populars