Oli de llimona

Diuen que l'oli és or líquid. Això es pot comprovar amb un viatget fora de les nostres fronteres, anar a un súper i mirar el preu de l'oli. És exhorbitant. Em sembla curiós... A mi l'oli m'agrada molt, però no sé què m'agrada més, si prendre'n o fer-ne aromatitzat.

L'oli és un ingredient molt versàtil i a part de les meravelloses propietats per a la nostra salut també és un prodigiós conservant. És un ingredient ideal per a fer conserves i per això també és perfecte per aromatitzar. En aquests casos és recomana utilitzar oli d'oliva verge extra en estat natural, és a dir, cru, i a poder ser, de primera premsada en fred. Els elements aromatitzants es deixen macerar al menys durant 10 dies abans d'utilitzar-lo. També es poden filtrar un cop hagi acabat el període de maceració.

També es recomana consumir l'oli abans de 4 mesos i fer servir pots de vidre per a la maceració ja que així es conserven millor els components i els aromes i es pot comprovar l'estat i el color que desenvolupen.

Jo he escollit la llimona com a element aromatitzant perquè me'n van sobrar de la recepta anterior, però es pot fer servir alfàbrega, pebre, gingebre, herbes, verdures... Us passo la recepta:

Es talla en rondaxes una llimona, amb la pell inclosa. Es posa en un plat i s'hi tira sal per sobre. Passats 15 minuts, es posa la llimona en un pot de vidre amb el suc que ha produit en contacte amb la sal. A continuació ompliu amb un litre d'oli d'oliva. Passats deu dies podeu omplir petites ampolles o recipients. A part de per consumició pròpia, per regalar aquestes ampolletes d'oli aromatitzat són genials!

Comentaris

Entrades populars