Fauchon

L'essència del bon gust gastronòmic es troba a la Place de la Madeleine: Fauchon, la Maison de la truffe, Hediard, Caviar Kaspia, Ladurée...
Jo em vaig centrar en Fauchon: una impressionant botiga de tota la vida que s'ha netejat la cara amb un nou disseny tant del seu exterior com a l'interior (depenent vestits completament de negre exceptuant un delicat mocador rosa, pentinats i maquillats exquisidament i amb unes maneres excepcionals).

Façana de Fauchon

Terrasseta

A la planta baixa es pot trobar la cafeteria i l'espai destinat a la degustació així com un petit forn amb croissants, madelenes de moltíssims sabors (fins i tot de pebre o llavor de grossella), baguettes i panets de tots tipus.

Un éclair 14 Julliet i un Club Cake per berenar (atenció a la forquilla i el ganivet daurats)

Aparador de la pastisseria


A la pastisseria: pastissos per a quatre persones que a casa nostra serien només per a dues, els maccarons (els hi dedicaré un altra entrada perquè són meravellosos) i els clàssics de la patisserie parisina:
- el París-Brest, una pasta de massa choux, amb forma cargolada, farcida de crema que es va inventar el 1891 per un pastisser per celebrar una cursa ciclista entre les ciutats de París i Brest.
- Galette feuilletée farcida de crema o de frangipane (una crema d'ametlles)
- i el Savarin, un pa de pessic borratxo que deu el seu nom al gastrònom francès Brillat-Savarin, autor de l'assaig la Fisiologia del gust.
Eclairs de xocolata, de crema i els 14 Julliet


Al pis de dalt trobem l'Épicerie amb tes, cafès, sucres, melmelades, més de cent varietat de formatges, galetes, madelenes, mels, espècies de tot el món, mantega, pasta de full, olis i vinagres aromatitzats (pebre, nous, trufa, gingebre...), ratatouille, caviar d'esbergínies, mousse de ceba... i altres productes que semblen impossibles, caiguts del cel.

Capseta de mini-crêpes farcides de formatge cheddar

Comentaris

Entrades populars