Ensaïmada de Mallorca

La meva germana i el seu marit han anat ha passar uns dies de relax a Mallorca i dissabte els vam anar a buscar a l'aeroport. Van aparéixer amb una bossa enorme plena d'ensaïmades i... en teníem una!

Una ensaïmada de crema artesana típica de la illa. I ara que ja quasi no ens en queda m'he decidit a tafanejar una mica per internet per saber-ne una mica més d'aquestes delicioses postres balears. Al web del Consell Regulador de l'Ensaïmada de Mallorca es pot trobar informació sobre la història, les fires i festes, els pastissers i forners que compleixen amb les normes d'elaboració i fins i tot un vídeo per veure com es fa.

Sobre la història d'aquestes postres m'ha semblat rellevant saber que es cuinen des de l'antigor i que les primeres referències escrites sobre l'ensaïmada són del segle XVII. També m'ha
semblat curiós saber que el Arxiduc d'Àustria Lluis Salvador d'Habsburg escriví un estudi sobre les tradicions mallorquines i que en aquest document es parlava de l'ensaïmada que només es cuinava en època de festes i que sí que la menjaven normalment les classes altes per acompanyar la xocolata o per després dels dinars.

Anaïs i Gabri, moltes gràcies per l'ensaïmada!!!

Comentaris

Entrades populars